Je zult een bekend smaakprofiel vinden van de denneknoppen maar deze keer wordt er levendige koolzuur toegevoegd door de hergisting op fles.
Hoe smaken dennenknoppen? Beeld je de kerstsfeer in en denk aan de groene en kruidige geur van dennenbomen, de aroma's in de sauna en het winterplezier. De dennenknoppen die voor de productie worden gebruikt, zijn eigenlijk ook veel kleiner dan je misschien denkt. Ze hebben hoogstens de grootte van een grote rozijn, zijn nog steeds een beetje pluizig, maar hebben een ongelooflijk aroma dat je meeneemt naar de wintergroene bomen van het dennenbos.
"Winterlambiek Oud Beersel" is zeer origineel omdat het niet het traditionele pad van een winterbier volgt.
Typische winterbieren zijn donker, zeer zoet, sterk gekruid en veelal hoog in alcohol. Deze Winterlambiek drinkt als een licht bier, heeft een verfrissende carbonisatie en richt zich meer op de complexiteit van Lambiek om de smaak naar voren te drijven - niet de zoetheid die typisch de overhand heeft in een winterbier.