Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Boerenerf
Bezig met laden...
Boerenerf Zomerkriek 0,75L
Blend van lambiek gemacereerd met biologische krieken en cider. Het fruit wordt vermengd met lambiek om vervolgens maanden te macereren. Hierna rijpt de lambiek verder op ton. De finale blend met cider gebeurt net voor de botteling.
Boerenerf Framboos 0,75L
Framboise met lokaal geoogste rode frambozen, rode bessen en kriekenlambiek. Het aroma bestaat uit een berg vers geplukte rode frambozen, zelfs frambozenstruiken, waarbij de verse rode bessen er ook duidelijk doorheen prikken, wat zure kers, droge akkergrond, oud hout, citroensap, zure tomaten, gedroogde boombladeren, hooi en kefir
Zure aanzet, citroenachtig maar het merendeel van de zuurheid komt van de frambozen en de rode bessen; zeer levendig en kleurrijk, met die typische tomaatachtige toets van de frambozen die goed samengaat met de scherpte van de rode bessen - afgewerkt met een vleugje zure kers; champagne-achtige bruisendheid benadrukt verder de helderheid en frisheid van de zuren, gaande over naar een diepere melkachtige zuurheid door een slank broodachtig hart, waar frambozenzaden en rode bessenschillen steeds prominenter worden, met zure, stralend fruitige en samentrekkende tannine-effecten die perfect aansluiten bij de basislambiek.
De houttonen ondersteunen de tannine-achtige delen van het fruit aan het einde, terwijl de stalachtige funkiness retronasaal opkomt, wat bijdraagt aan de algehele complexiteit en authentieke, ambachtelijke, frisse karakter van deze fruitlambiek.
Boerenerf Fluweel 0,75L
Fluweel is een verrassende blend waarbij frambozen en (Muscat Bleu) druiven worden gecombineerd, waarvan de laatste afkomstig zijn uit Zwitserland maar ook in België worden geteeld.
Een nogal funky en aardse, maar ook zeer fruitige neus van duidelijke rode frambozen, rode druiven maar veel minder krachtig in hun pure 'druivige' manier dan de frambozen en zich anders manifesterend, boerenland, gekookte erfstuktomaten, vochtig hooi in de late zomer, vochtige klei, boerenerf, rauwe rode kool, rode biet, gestoofde blauwe pruimen (waarschijnlijk een effect van de Muscat-druiven), paarse kruisbessen, rode bes, nat hout, tomatenconcentraat (de frambozen, ongetwijfeld), Griekse yoghurt, Roosvicée. Bessig, sappig zurig in de aanzet, eerst zeer framboos-voorwaarts met een scherp citroenachtig randje en een milder tomaat-achtig zoet-zuur-umami-combinatie, beide gepolijst en verrijkt door de Muscat-druiven, die vinositeit en vlezigheid toevoegen; een scherp citroenachtig randje loopt langs de zijkanten, versterkt door sprankelende, 'champenoise' koolzuur.
Zeer afgerond, vol, bijna romig mondgevoel, 'diepe' yoghurtachtige melkzuur trekt aan de touwtjes van broodachtigheid, fruitigheid, zurigheid en vlezigheid - met hout dat langzaam naar voren komt tegen het einde, tannine-achtig en een beetje vanille-achtig in combinatie met de zaden en schillen van het fruit.