Geuze en kriek

Het paradepaardje van de Zennevalei is ongetwijfeld de wereldbekende oude geuze en oude kriek.
Geuze is een biersoort die ontstaat door het mengen van jonge en oude lambieken en deze te laten hergisten op fles, soms nog jarenlang. Het mengen van die bieren wordt steken genoemd. Dit geschiedt in het Pajottenland en de Zennevallei.
Volgende brouwerijen volgen nog deze traditionele brouwmethode:
Lindemans, Boon, Girardin, Oud-Beersel, Hanssens, Drie Fonteinen, Mort-Subite,  De Troch, Timmermans, Cantillon,Tilquin, De Cam en Brett-Elle.
Enkele van deze brouwerijen zijn verenigd onder de naam Horal, dit ter bescherming van het bier in al zijn Glorie.
Boon.png
Tilquin.png
IMG_1909.JPG
Brett-elle.jpg
Drie fonteinen.png
Girardin.jpg
Timmermans.png
Oud Beersel.png
Hanssens.jpg
De troch.png
Decam.png
Mort Subite.jpg