Streekproducten

Het streekproducten Centrum staat niet alleen voor verkoop van ambachtelijke producten, maar heeft ook een groot aantal eigen geproduceerde artikelen.

Zo zorgen wij ervoor dat deze producten met heel veel zorg en volgens het authentieke en ambachtelijke proces worden gemaakt.

Servais bier

Naar aanleiding van het Servaisjaar hebben wij het Servaisbier laten brouwen, met een recept dat op punt gesteld werd in de brouwerijschool Coovi-Elishout en met de medewerking van de Lambikstoempers.
Het is een festivalbier met een laag alcoholgehalte van 5,5% vol, en met de smaak van een hoog gistingsbier.

Halse krotten

De krotten zijn ontstaan door de snoepjes die niet snel genoeg verkocht raakten en de niet goed geproduceerde snoepjes (afval). Dat alles werd terug gesmolten en er werd nieuw snoepgoed van gemaakt. Nu de dag van vandaag worden de krotten niet meer gemaakt met de afval van de snoepjes maar wordt er een natuurlijk ingrediënt aan toegevoegd om de babelutten te laten verkrotten. Meer info

Sint-Veroon jenever

Deze creatie is gebasseerd op een eeuwenoud recept uit Lembeek: een dubbel gebeide oude graanjenever die luistert naar de naam Sint-Veroon Jenever.

Uit deze Sint-Veroon jenever wordt er ook appel-peer-, citroen-,  en pruimenjenever geproduceerd.
Aan de basis ligt de Sint-Veroon jenever met toevoeging van natuurlijke fruitsappen.

Hals aperitief 't Vaantje

Aperitief ‘t VAANTJE is geproduceerd uit rode kriekenwijn, vermengd met een distillaat van kersenpitten.

Deze proeft licht zoet met een beetje amandelsmaak. Eerst proef je de noten, nadien de zachte zoete zweem van kersen om af te ronden met het licht bittere van de krieken.

Malakof gin

Deze gin is gebaseerd op het eeuwenoud recept van onze Sint-Veroon jenever. Aan het distillaat worden 2 extra kruiden toegevoegd (sinaas - en citroenschil). Onze Gin kenmerkt zich door zijn zachte smaak.

Gouden Servais

Naast het bier is er ook de Servaislikeur. Een oud recept, beter bekend als goudwater, werd voor de gelegenheid omgedoopt tot Gouden Servais.
Deze likeur is gebaseerd op recepten van Elexier, maar met minder alcohol, 27% vol en met 24-karaats bladgoud.

Witte fruitwijn

De witte wijn wordt gemaakt van appelen en peren.

Dit alles zonder toevoeging van bewaarmiddelen en smaak- of kleurstoffen.

Er zijn 2 soorten witte wijn, een droge en een halfzoete. Deze laatste wordt aangezoet met onvergistbare suiker en mag dus zonder risico gebruikt worden door diabetici.

Deze wijn leent zich uitstekend voor visgerechten,

Rode fruitwijn

De rode kriekenwijn gerijpt op eiken vaten en is vol van smaak.

Deze is licht verteerbaar door het ontbreken van natuurlijke tannines.

Deze wijn is uiterst geschikt voor wild gerechten,

© 2020 by Sterck Tom for Streekproducten Centrum