Home Eigen Productie Streekproducten Geuze en Kriek Geschenken Bedrijfsbezoek Zaalverhuur Producten & Prijslijst Wijn & Bier maken Contact
Webshop
Het paradepaardje van de Zennevallei is ongetwijfeld de wereldbekende Oude Geuze & Oude Kriek.
Geuze is een biersoort die ontstaat door het mengen van jonge en oude lambieken en deze te laten hergisten op fles, soms nog jarenlang. Het mengen van die bieren wordt steken genoemd. Dit geschiedt in het Pajottenland en de Zennevallei.

De wort laat men na het brouwen afkoelen in een groot open koelschip, waar gedurende de nacht, de gistencellen die aanwezig zijn in de lucht in de Zennevallei, de kans krijgen zich in de wort te nestelen.
De dag nadien wordt alles naar de eiken vaten overgepompt om daar zijn langzaam gistingsproces te voltooien.
De naam 'Oude Geuze' is wettelijk beschermd en mag enkel gebruikt worden wanneer de Lambiek minstens 3 jaar oud is en gerijpt heeft op houten vaten.

In ons gamma zijn enkel de echte Lambiek bieren te verkrijgen.
Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij als enige het volledige assortiment van de nog 12 resterende Lambiekbrouwerijen en -stekerijen in onze rekken hebben staan.
Het gehele assortiment op één locatie kunnen terugvinden wordt door menig bierliefhebber met groot jolijt onthaalt.

Volgende brouwerijen volgen nog deze traditionele brouwmethode:
Lindemans, Boon, Girardin, Oud-Beersel, Hanssens, Drie Fonteinen, Mort-Subite,  De Troch, Timmermans, Cantillon,Tilquin en Brett-Elle.
Enkele van deze brouwerijen zijn verenigd onder de naam Horal, dit ter bescherming van het bier in al zijn Glorie.

Stekerij Tilquin is de meest recente geuzestekerij die er onlangs is bijgekomen. Deze jonge, enthousiaste brouwer koopt zijn lambieken aan en maakt hiermee een overheerlijke Geuze.

Bij afname van 12 flessen geven wij een korting van 10%.
Deze korting is niet van toepassing op geschenkverpakkingen.